29.1.2009

Vääpelikerhon vuosikokous Ypäjän Veteraanituvalla 21.01.2009>
Ennen kokousta isäntämme Harri Juva ja Lauri Heikkilä valottivat kokouspaikkamme historiaa. Ypäjän Veteraanitupa on vanha viljamakasiini, jonka Ypäjän kunta on lunastanut ja kunnostanut veteraanien käyttöön. Tilaa voivat käyttää eri yhteisöt ja tuvalle tallennetaan veteraanien jättämää perintöä. Monella kunnalla olisi opittavaa Ypäjän kunnan toiminnasta.
 

Kerhomme puheenjohtaja Kalevi Suvila avasi kokouksen ja toivotti osanottajat tervetulleeksi kokoukseen. Kalevi kävi läpi kerhomme 13-vuotista toimintaa, valottaen esitystään kuvin. Kerhomme lipunnaulauksesta on koostettu kuva-CD, joka on jokaisen halukkaan lunastettavissa. 5€:n hintaan.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Veikko Ruskeeniemi ja sihteeriksi Matti Vainio. Kokoukseen osallistuivat seuraavat kerhomme jäsenet: Heikkilä Lauri, Isosomppi Ahti, Juva Harri, Kettunen Erkki, Koivisto Jorma, Koivisto Olli-Pekka, Kolkkala Simo, Nummila Kari, Penttilä Torsti, Ruskeeniemi Veikko, Solla Seppo, Suvila Kalevi ja Vainio Matti.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen työjärjestykseksi hyväksyttiin osallistujille jaettu esityslista. Hyväksyttiin kerhon toimintasuunnitelma vuodelle 2009. Suunnitelman mukaan, aktivoidaan toimintaa muiden maanpuolustustyötä tekevien yhteisöjen kanssa, teemana killan 50v juhlavuosi. Tarkoituksena on järjestää alueella kuluvan vuoden aikana em. teemaan puitteissa yksi tai kaksi maanpuolustusaiheista juhlaa, joka olisi avoin kaikille asiasta kiinnostuneille. Killan 50v pääjuhlaan 16.5.2009 toivotaan mahdollisimman monen vääpelikerholaisen osallistuvan. Killan jäsenmaksusta (20€) tuloutuu kerhollemme 3€/hlö. Kerhomme jäsenmäärä on 59 henkilöä, joista muutama ei ole pääkillan jäsen.

Kerhomme kauden 2009-2010 toimihenkilöiksi valittiin seuraavat: puheenjohtaja Seppo Solla, sihteeri Pertti Vesanto, rahastonhoitaja Eino Järvinen.
Hallitukseen: Simo Kolkkala ja Torsti Penttilä. Vääpelikerhon hallitus esittää pääkillan hallitukseen Seppo Sollaa. Valittiin työryhmä, joka tekee esitykset killan vuosikokoukselle, palkittavista, ansioutuneista vääpelikerhon jäsenistä.Työryhmään valittiin Seppo Solla, Kalevi Suvila ja Matti Vainio.

Killan puheenjohtaja Jorma Koivisto valotti killan viime vuoden tapahtumia ja aktiviteettejä.

Kokouksen puheenjohtaja kiitti kokousta nopeasta asioiden käsittelystä ja järjestäjiä, Harri Juvaa ja Lauri Heikkilää kokousosanottajien ansiokkaasta muonituksesta.

Vuosikokouksen jälkeen tutustuimme Ypäjällä sijaitsevaan Hevosurheilumuseoon. Tämä erikoismuseo on ainoalaatuaan Suomessa. Museon, sen esineistön ja meneillään olevan näyttelyn esitteli meille Juha Erola, jonka tietämys aiheesta oli ehtymätön. Suuret kiitokset Juhalle vielä kerran.

Seppo SollaPALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016