8.12.2008

Seppeleenlasku Itsenäisyyspäivänä 6.12.2008 Askaisten RitaripuistossaAskaisissa, Mannerheim-ristin ritareiden ja sitä kautta kaikkien veteraaniemme kunniaksi 2007 avatussa Ritaripuistossa suoritettiin itsenäisyytemme kunniaksi juhlallinen seppeleenlasku. Tunnelmaa runsaan osallistujajoukon lisäksi loivat 191 Mannerheim-ristin ritareille omistettujen kivipaasien kohdalle sytytetyt kynttilät

Lumipukuun ja Suomi-konepistoolein varustautunut kunniavartio koostui aktiivisen Kaarinan - Piikkiön Reserviläiset ry:n nuorista jäsenistä. Reserviläiset kuvaavat itsenäisyytemme jatkuvuutta ja tulevaisuutta.

Tilaisuuden avaajana ja ohjaajana toimi Jussi Lempiäinen Osasto Lauri Törni Perinnekillasta.
Kuoron ja yleisön laulettua kanttori Tom Lustigin johdolla virren ”Jumala ompi linnamme”, tapahtui seppeleen lasku.

Seppeleen laskivat Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön ja Askaisten kunnan puolesta kauppaneuvos Arto Arvonen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Veräjänkorva.

Everstiluutnantti Joni Lindemanin Porin Prikaatista pitämän, hyvin selkeästi itsenäisyytemme aikoja käsitelleen puheen jälkeen, tilaisuus päätettiin Ritaripuisto-hankkeen johtajana toimineen kenraali Stewenin lähettämiin lämpimiin Itsenäisyyspäivän terveisiin.
 
Nyt ensi kertaa Itsenäisyyspäivänä Ritaripuistossa suoritetusta seppeleenlaskusta tehdään jokavuotinen tapahtuma, muistuttamaan itsenäisyytemme arvosta ja teoista, joita sen eteen aikaisemmat sukupolvet ovat tehneet.       

Samanaikaisesti radioamatööriasema OH4N oli toiminnassa Askaisten kunnantalolla kunnan Itsenäisyyspäivän muita tilaisuuksia täydentämässä. Siellä oli mahdollisuus myös tutustua sota-ajan radiotoimintaan ja kalustoon, jota oli myös operaattorien käytössä.

Sodanaikaisella Asa Radion Turussa valmistamalla VRFKC-radiolla (malli 1945 numero 150), pidettiin sähkötyksellä 26 yhteyttä Norjaan, Ruotsiin, Viroon ja eri puolille Suomea.

Radioasemiin 014PM eli Päämaja Mikkeli, joka toimi sodanaikana viestiasemana Viestikeskus Lokissa ja Norjan Etnadahliin oltiin molempiin myös puheyhteydessä.

Puheyhteydet mukaan lukien operaattorit Jouko Lehto ja Leo Pajuvirta ottivat yhteensä 147 yhteyttä.
 
Kuvat: Taina Stengård
 
 
Seppeleenlaskijat vas. Porin Rykmentin Porin Prikaatin killan hallituksen jäsen kauppaneuvos  Arto Arvonen ja Askaisten kunnanhallituksen puheenjohtaja Pertti Veräjänkorva.
 
 
Kunniavartion nuoret reserviläiset eturivi vas. Jarno Järvelä, Lauri Laakso, sekä takarivi vas. Jaakko Nurmi ja Janne Haapanen.


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016