26.1.2007

Helsingin alaosasto herätetään henkiin! 
- Vähän vaikeatahan se voi olla, mutta yritetään!
Näin tuumittiin, kun parisenkymmentä henkeä oli koolla tammikuun puolivälissä Helsingissä Svenska Handelsbankenin pääkonttorissa pankin liiketoimintajohtaja Henrik Carlstedtin toimiessa vieraan varaisena isäntänämme. Carlstedt on maanpuolustushenkinen reservin kapteeni ja tietysti porilainen (palvelusvuosi 1973).
 
- Siitä ajasta minulla on hienoja muistoja. Komentaja oli Tauno Sutela ja lähin esimieheni Prikaatin esikunnassa oli silloinen kapteeni Mikko Virtanen komentotoimistossa, Paimiossa asuva pankkiiri kertoo.
 
Killan valtuuskunnan jäsen ja entinen Porin Prikaatin komentaja (vuosina 1978 - 1980) Olli Rekola, 76, arveli, että killan alaosaston toimintaa ei ole kovin helppo saada vauhtiin Helsingissä. Rekola viittasi siihen, että Helsingissä toimii 44 kiltaa tai niiden alaosastoa. Esimerkiksi pioneerit toimivat tiiviisti omassa killassaan jne. Hän viittasi myös siihen, että Porin Prikaatiin rekrytöidään yhä vähemmän helsinkiläisiä ja uusmaalaisia.
 
Säkylästä Helsinkiin muuttanut porilainen Markus Kinkku puolestaan huomautti, että muuttoliikehän tuo paljon porilaisia Helsinkiin, kun työn perässä pitää liikkua.
Paikalla olleet virkeät veteraaniporilaiset, professori ja ye-eversti Vilho Tervasmäki, 91, ja yli-insinööri Gunnar Laatio, 91, lupasivat olla vahvasti hengessä mukana.
Laatio välitti myös apulaiskaupunginjohtaja Timo Honkalan terveiset tämän suostumuksesta alaosaston "herätystoimikuntaan".

Killan hallituksen jäsen ja Salon alaosaston toimija kauppaneuvos Arto Arvonen totesi, että alaosasto voi toimia hyvin vapaamuotoisesti. Hän totesi Prikaatin arvostavan killan työtä ja antavan sille tukensa.
 
Helsingin alaosaston viimeisiin toimiviin mohikaaneihin kuuluva Juhani Ruotsalainen kertoo saaneensa vetovastuun akanaan Erkki Pälsiltä.
- Toiminta vain hiipui - yksin on tosi paha toimia, Ruotsalainen pelkisti tilanteen.
Ruotsalainen lupautui kuitenkin "kerran vielä pojat" -hengessä vetämään herätyshanketta, johon tulivat mukaan myös Lotta Luoto, Timo Honkala, Markus Kinkku, Topi Kutvonen.
 
Kilta lähettää kirjeen pääkaupunkiseudulla asuville killan jäsenille, joiden toivotaan myös haavivan mukaan tuttavapiirissään olevia, vielä kiltaan kuulumattomia porilaisia.
 
Everstiluutnantti Esko Liimatta piti perinpohjaisen ja erittäin kiinnostavan esityksen Porin Prikaatista ja sen yhä työntäyteisemmästä tulevaisuudesta.
 
KARI NUMMILA
 
 

Loimaan seudulta lähtöisin olevat porilaisveteraanit Vilho Tervasmäki ja Gunnar
Laatio ovat virkeitä "ysiykkösiä", jotka toivottavat alaosastolle vauhtia.


Helsingin alaosaston vetotiimi Juhani Ruotsalainen, Topi Kutvonen, Markus Kinkku
ja Lotta Luoto savat killan puheenjohtajalta Jorma Koivistolta ja koko pääkillalta
apua ja tukea toiminnan uudelleenvirittämisessä pääkaupunkiseudulla.
 


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016