26.1.2007

Sotaveteraanityön tukeminen 
Helsingin Seudun Sotaveteraanipiiri ry:llä on myytävänä toinen painos vuonna 2000 kustantamastaan kirjasta, joka kertoo sotiemme arvokkaimman kunniamerkin saaneista sotilaista ja heidän urotöistään jatkosodassa 1941 - 44 ja Lapin sodassa 1944 - 45. Teoksen nimi on Mannerheim-ristin ritarit - miehet ja aseet.
 
Kirjassa esitellään kaikki 191 Mannerheim-ristin ritaria rintamaosittain sekä omina ryhminään merivoimat, ilmavoimat, päämaja ja kaukopartiot. Teoksessa kerrotaan heidän palkitsemiseensa johtaneista uroteoista ja muista merkittävistä sotilaallisista ansioista. Lisäksi siinä on lukuisia valokuvia ritareista siinä ympäristössä, jossa he mainetekonsa tekivät. Teos sisältää myös runsaasti valokuvia ja selostuksia sodissamme käytetystä kalustosta, kuten aseista, panssarivaunuista, lentokoneista ja laivoista. Kirjan alussa on eversti Matti Lukkarin kirjoittama katsaus syistä, jotka johtivat Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sotiin ja sotien kulusta. Tässä 335-sivuisessa kovakantisessa teoksessa on kaikkiaan 167 valokuvaa. Lisäksi siinä on karttoja sotatoimialueista ja eräistä tunnetuista taisteluista jatkosodan aikana.
 
Teoksen ovat toimittaneet ekonomi Bengt Fagerlund ja eversti Pentti Laamanen. Kirjan toimittajat ovat tehneet työnsä korvauksetta lahjoituksena veteraaneille.
 
Arvoisat kiltalaiset, hankkikaa tämä teos itsellenne tai vaikkapa lahjaksi. Hankinnallanne tuette arvokkaalla tavalla veteraanityötä! Teoksen hinta on 30,00 euroa. Kirjan tuotto tulee puhtaasti veteraanityöhön. Pienen painosmäärän vuoksi kirjaa ei ole saatavissa kirjakaupoista tai muista liikkeistä. Hintaan lisätään pakkaus- ja lähetyskulut.
 
Tilaukset:
Rauno Pennanen
c/o Helsingin Seudun Sotaveteraanipiiri ry
Mannerheimintie 93 A
00270 HELSINKI
Puhelin 040 5922 786
(09) 1812 4223
Fax (09) 4773 957
E-mail: rauno.pennanen@kolumbus.fi


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016