28.11.2017

Kiltalaisille liikenteenohjaus -kertaustaPorin prikaatin killan rahoituksella järjestettiin Loimaalla lauantaina 25. marraskuuta liikenteenohjauskurssi, jossa oli mukana uusia henkilöitä, sekä vanhoja tietojaan ja taitojaan tuorestaneita miehiä ja naisia.  Tilaisuuden kattojärjestönä oli Vapaaehtoinen pelastuspalvelu, jonka edustajana kiltamme edellisestä edellinen puheenjohtaja Jorma Koivisto avasi tilaisuuden.

 Kurssittajana toimi ylikonstaapeli evp. Simo Savioja, joka toimi urallaan pitkään liikenneasioiden erityisasiantuntijana Varsinais-Suomen poliisilaitoksessa. Kurssipaikkana oli Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen Loimaan toimipiste. Kurssilla käytiin läpi teoria, jota sovellettiin sitten myös käytäntöön ulkosalla pidetyssä harjoituksessa.

Valtaosa osallistujista kuuluu Porin prikaatin alueosastoihin eli Loimaan alueosastoon tai Loimaan seutukunnan vääpelikerhoon. Suurimmalla osalla joukkoa on myös entuudestaan järjestyksenvalvojan kortti. Uuden lain mukaan järjestyksenvalvojatkin ovat velvollisia osallistumaan tarvittaessa tapahtuman lähialueen liikenteenohjaukseen.

Loimaan alueen kiltalaiset ja vääpelikerholaiset toimivat paljon järjestyksenvalvonta- ja liikenteenohjaustehtävissä. Näistä ”keikoista” osastot saavat mukavasti täydennystä rahakassaansa. Ensi vuonna on taas edessä kesällä erityisen mittava tehtävä Oripään Okra-messuilla.


Liikenteenohjauskurssilla oli mukana kolmisenkymmentä osanottajaa,
joista valtaosa kuului Porin prikaatin killan Loimaan alueosastoon
tai Loimaan seutukunnan vääpelikerhoon.

 

KUVA Kari Nummila
PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016