8.7.2014

Okra-näyttely killalle menestys 
 
 
Killan jäsenmäärä nousi jo lähelle 1300 henkilöä!

Okra –maatalous- ja maaseutunäyttely oli taas kerran sangen hyvä ”kasvualusta” Porin prikaatin killalle. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla järjestetty jättitapahtuma – yleisöä peräti yli 80 000 henkeä! – antoi aivan erinomaisen mahdollisuuden tehdä tunnetuksi kiltaamme sekä hankkia valistuksen myötä uusia jäseniä niin porilaisista kuin muissakin joukko-osastoissa palvelleista reserviläisistä.

Neljän päivän saldo jäi vain hitusen auki 80 uudesta jäsenestä, joten kiltamme jäsenmäärä kolkuttelee jo 1300 hengen määrää.
Kiltalaisten keski-ikä kertoo jäsenkunnan olevan melkoisen varttunutta väestöä. Opiskeluihin ja mm. perheenperustamiseen keskittyvät nuoret eivät juuri liity killan jäseniksi.

Oripäässä saatiin kuitenkin ainakin yksi hyvin tuore reserviläinen eli loimaalainen reservin alikersantti Iida Onnela, joka työharjoitteluesteen takia ei ollut paikalla. Iidan isä, Jarmo Onnela järjesti Iidan liittymisasiat Okrassa liittyen itsekin kiltaan.
Sotilaan perustaito eli ammunnan hallitseminen oli Iidalla valmiina jo ennen vapaaehtoista varusmiespalvelua, sillä hän on menestynyt hyvin hirvenjuoksuissa ja -hiihdoissa.

Okrassa olivat kaiken aikaa paikalla killan ”alan ammattilaiset” Seppo Yli-Nissilä ja Markku Nummijoki -,  parivaljakko, joka osaa asiansa. Loimaan alueosaston kolmas mies, Tauno Rohkimainen teki taas kauppaa kiltatuotteilla kuten killan tunnusmerkein varustetuilla pinsseillä ja solmioilla.
Lisäksi killan alueosaston Loimaan seutukunnan vääpelikerhon jäsenet olivat osaltaan mukana näyttelyn järjestyksen valvojina.
 

Yli-Nissilä totesi Porin prikaatin ja Säkylän sotilaskotiyhdistyksen olleen erinomaisen tärkeät yhteistyökumppanit samalla tontilla ja osin konkreettisestikin saman katon alla. Alueelle soljuikin  jatkuva yleisövirta.

Okra keräsi väkeä aina Oulua myöden. Laaja kävijäkunta eri puolilta maata oli haaste myös killalle. Kenttätyössä selvitetään, että kiltaan liittymisen elinehtona ei ole suinkaan suoritettu varusmiespalvelus Porin prikaatissa.
 


Seppo Yli-Nissilä mielipuuhassaan; taas kirjoitetaan ylös tiedot
yhdestä uudesta jäsenestä.
 


Markku Nummijoella ja Seppo Yli-Nissilällä riitti kertomista killasta.
Kävijöitä poikkesi isolla ikähaitarilla. Lastenvaunuissakin saattaa
uinailla tuleva kiltalainen!
 


Loimaalaiset Jarmo, Amanda, Johanna ja Matilda tutustuivat Okrassa
killan osastoon. Jarmo liittyi jäseneksi ja perheen kolmas tytär Ida -
tuore reservi alikersantti - liittyi myös kiltaan, mutta ei ollut
paikalla työharjoittelun takia.
 
Teksti ja kuvat: Kari Nummila

 
 


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016