16.6.2013

Turun konsertti peruuntui 
 

Sade peruutti killan konsertin Turussa

Vaikka ”sotaväessä” yleensä toimitaan vallitsevissa olosuhteissa eli ilmat ovat sopivia, mutta asenteet tai varusteet ovat vääriä, jouduttiin torstaina 13. kesäkuuta peruuttamaan Porin prikaatin killan puistokonsertti entisen Turun kasarmin olinpaikalla, tarkemmin sanoen Tuomaanpuistossa, jossa Porin prikaatin läsnäolosta muistuttaa komeasti se suuri Porilaispatsas.

Sade siis teki tyhjäksi Laivaston soittokunnan kvintetin esiintymisen. Paikalle soittajat kyllä saapuivat, mutta sateen parantaessa vauhtiaan, päädyttiin konsertin peruuttamiseen. Kyse oli lajissaan kolmannesta konsertista, joista kahta ensimmäistä ovat suosineet vallan erinomaisen hienot ja leppeät kesäolosuhteet. Tilaisuutta varten ei ennakkoon tehty varajärjestelyjä eli varauduttu sateen varalta esimerkiksi jollakin tilapäisellä soittajien katoksella.

Paikalle tilattu Turun sotilaskotiyhdistys teki ”maastosotkustaan” mukavasti kauppaa, sillä paikalle tuli kyllä yleisöä jo ennen sateen alkua eli ennen kello 16:tta.

- Tässä kävi nyt näin tällä kerralla, mutta ei tämä meitä masenna, vaan ensi vuonna yritetään taas uudella innolla. Täpärälle tämä meni, sillä tuntia aikaisempi alkamisaika olisi pelastanut konsertin, Porin prikaatin killan puheenjohtaja Timo Mäki sanoo.
- Ei tässä silti pelkkää pettymystä koettu, sillä aika iso joukkoa yleisöä siirtyi Educariumiin tutustumaan kasarmialueen pienoismalliin. Sitä esitteli kiinnostuneella yleisölle Kari Savola, jonka piirustusten mukaan pienoismallit niin Säkylään kuin Turkuunkin valmistettiin.
 
 
 
Turun sotilaskotiyhdistys ei tehnyt hukkareissua paikalle, sillä kahvikauppa kävi ihan mukavasti.
 
 
 
Musiikkinautinto jäi kokematta, mutta lievitystä tarjosi sotkun kahvi ja munkki.
 
Teksti ja kuvat: Kari Nummila


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016