5.12.2012

Huomionosoituksia killan jäsenille 
 
 
Porin Rykmentin – Porin Prikaatin killan puheenjohtaja Timo Mäki (myös Vapaussodan Perinneliiton hallituksen jäsen)  luovutti  ”Siniset ristit havunoksatunnuksella”  killan ansioituneille johtokunnan loimaalaisille jäsenille Seppo Yli-Nissilälle ja Markku Nummijoelle killan hallituksen kokouksessa 28. marraskuuta Säkylän Upseerikerholla.
Sininen risti havunoksatunnuksella on vapaaehtoisen maanpuolustustyön muistoristi vapaussoturien perinnehengessä. Sääntöjen mukaan Sininen risti voidaan myöntää Vapaussodan Perinneliiton toimintaan tai muuhun liiton tarkoitusperiä ja maanpuolustustyötä palvelevaan toimintaan osallistuville.
 Alun perin Sininen risti on varustettu S-tunnuksella ja miekalla. Kuutisenkymmentä vuotta sitten perustetunkunniamerkin alkuperäisiä saajia ovat olleet suojeluskuntalaiset ja sotilaspojat sekä lotat ja pikkulotat, jotka tekivät valtavasti maanpuolustustyötä itsenäisyytemme aamuhämärästä aina Jatkosodan loppuun saakka.
Tämä risti S-tunnuksella voidaan myöntää myös niille sotilaskotisisarille, jotka ovat olleet toiminnassa mukana ennen vuoden 1944 marraskuuta.
Loppusyksystä 1944 Neuvostoliitto pakotti Suomen lakkauttamaan valtavia jäsenmääriä keränneet suojeluskunta- ja lottajärjestöt. Tällä ukaasilla tähdättiin suoranaisesti Suomen puolustuskyvyn heikentämiseen.
Nyt luovutetut  Siniset ristit oli myöntänyt Vapaussodan Perinneliiton puheenjohtaja, kenraalimajuri Kalervo Sipi evp. Hän oli myös allekirjoittanut saajille ojennetut omistuskirjat.
Teksti: Kari Nummila
Kuva: Seppo Solla
 
 


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016