2.9.2011

Turun Messut - menestys killalleKiltamme vahvistui
Turun messuilla
 
Porin Rykmentin-Porin Prikaatin kilta vahvisti taas asemiaan Turun messuilla 18.-22. elokuuta: kiltaan liittyi viiden näyttelypäivän aikana 27 uutta jäsentä. Messujen kaksi ensimmäistä päivää, torstain ja perjantain aikana Loimaan kova markkinointikaksikko, kiltamme hallituksen jäsenet Seppo Yli-Nissilä (myös jäsenvastaava) ja Markku Nummijoki rekrytoivät peräti 20 uutta jäsentä. Näin jatketaan sillä tiellä, jolla jäsenmäärämme pysyy yli 1 000 hengessä.
Messujen vipinäpäivinä viikonvaihteessa Seppo ja Markku kiirehtivät taas MPK:n kurssihommiin.
Kilta piti Artukaisten ulkokentällä majaa yhdessä Panssarikillan kanssa Porin Prikaatin sekä sen kanssa sodan ajan valmiusyhtymäkokoonpanoon kuuluvan Satakunnan Tykistöprikaatin ja Saaristomeren meripuolustusalueen kanssa.
Aika monille Turun messuista jäi se kuva, että kaupallisella puolella ei oikein löydetty riittävästi sellaista, mitä oli tultu hakemaan eli siellä puolella esiinnyttiin aika vaatimattomasti eikä kyetty esittämään paljonkaan erityisiä kiinnostuksen kohteita.
Puolustusvoimat sen sijaan oli panostanut kunnolla messuihin: nähtävää ja kuultavaa kyllä riitti. Painotus oli varmaankin oikea, sillä messuilla on mahdollisuus saada hyvä kontakti suuriin kansalaisjoukkoihin ja esitellä havainnollisesti sotilaallista maanpuolustusta. Tämä on yksi mahdollisuus vahvistaa suomalaisten muutoinkin kiitettävän vahvaa maanpuolustushenkeä. Maailma on yhä rauhaton paikka. Ihmisen perustarpeisiin kuuluu tärkeällä sijalla turvallisuus. Prikaatin edellinen komentaja, eversti Eero Pyötsiä, tapasi tiivistää mm. Prikaatin joulukortissa joukko-osaston päätehtävän tekstillä "Tuotamme turvallisuutta"!
Seppo on kokenut konkari jäsenhankinnassa ja Markkukin tuntee homman perusjuonteen. Sepon mielestä messuilla ei kannata istua vain "pöydän takana".
Kannattaa mennä juttelemaan ihmisten kanssa. Armeijamuistot tulevat helposti pintaan. Killan esittelyssä jäsenyyttä ei pidä tuputtaa vaan kertoa asiallisesti ja rauhallisesti killasta. Meillä on ollut jaossa Porilainen -lehtiä, jotka ovat kyllä kelvanneet hyvin. Lehti onkin todettu hyväksi tavaksi saada tietoa niin omasta joukko-osastosta kuin yleensäkin maanpuolustuksestamme. Kun liittyy jäseneksi saa neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden, jota arvostetaan valtakunnallisestikin.
Kari Nummila
 
 
Markku Nummijoki (vasemmalla) ja Seppo Yli-Nissilä (oikealla) vastasivat kahtena ensimmäisenä päivänä kiltamme messuosastosta.
Työtä tehostettiin jakamalla Porilainen -lehtiä ja myymällä kiltamme tuotteita hyvällä menekillä.
Kuva ja teksti Kari Nummila


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016