17.5.2011

Simo Palokangas siirtyi ”reserviin”, Arto Arvonen valtuuskunnan johtoon
 
Vuorineuvos Simo Palokangas luopui omasta pyynnöstään Porin Rykmentin-Porin Prikaatin killan valtuuskunnan puheenjohtajuudesta sekä jäsenyydestä.
 
- Killan jäsenenä toki pysyn ja seuraan aktiivisesti sen toimintaa, vaikka siirrynkin valtuuskunnasta nyt reserviin 24 jäsenyysvuoden jälkeen. Niistä 12 vuotta toimin puheenjohtajana, Palokangas selvitti lauantaina killan vuosikokouksessa.
 
- Kun killan toiminta on hyvällä tolalla ja kehitysnäkymätkin ovat oikein hyvät, niin silloin on hyvä hetki jättää luottamustehtävä.
 
Palokangas oli tyytyväinen siihen, että hänen aikanaan lanseeraamansa strategia on toteutunut oikein hyvin: pääkilta johtaa ja luo mahdollisuuksia alueosastoille, joiden tehtävä on vetää maakunnissa käytännön toimintaa. Toiminnan painopisteen pitää olla siis kentällä.
 
Palokankaan tilalle valittiin loimaalaissyntyinen kauppaneuvos ja reservin majuri Arto Arvonen, jolla on pitkä kokemus killan hallituksessa sekä parhaillaankin jäsenyys Maanpuolustuskiltojen (MPKL) liittovaltuustossa. Arvonen vetää myös MPKL:n säätiön varainhankintaa.
 
Killan puheenjohtajana jatkaa varatuomari Timo Mäki. Uusiin tehtäviin kesäkuussa siirtyvä Porin Prikaatin komentaja, eversti Eero Pyötsiä valittiin valtuuskunnan jäseneksi.
 
Mäki pani tyytyväisyydellä merkille sen, että kiltamme valittiin vuoden killaksi 2011 ja Porilainen -lehti sai taas kunniamaininnan joukko-osastolehtien sarjassa. Killan jäsenmäärä on pysynyt edelleen yli tuhannessa hengessä, kun poistuman tilalle on saatu ihan mukavasti uusia jäseniä. Samoin killan talous on hyvällä tolalla ja jäsenmaksu voidaan pitää edelleen 20 eurona (ainaisjäsenmaksu 200 euroa). Merkittävää tuloa kilta on saanut provisiona mittavasta ilmoitushankinnasta Porilainen -lehdelle.
 
Mäki kiitti erityisesti killan rahastonhoitajaa Eino Järvistä, joka muun aktiivisuuden ohella on tehnyt valtavan työn, kun hän on valmistellut killan jäsenrekisterin siirron MPKL:n Sebacon -järjestelmään. Sebacon tulee tarjoamaan tärkeitä palveluja ja ainakin toistaiseksi palvelu on maksutonta.
 


Killan vuosikokous pidettiin elokuvaluokassa.
 


Lippuvartio poistuu Porilaispatsaalta seppeleenlaskun jälkeen (Seppo Yli-Nissilä – Markku Nummijoki – Seppo Solla).
 


Viime vuosina alueosastoille hankitut liput noudattavat pääkillan lipun muotoa ja kokoa täydennyttynä kotipaikkakunnan vaakunalla. Turku oli ajastaan edellä: Turun alueosaston paikallisosaston naiset neuloivat kuvassa näkyvän pienoislipun jo vuonna 1985. Turun lippu oli välillä hukassakin, mutta se löytyi ja käyttöä löytyi heti. Lippujen koossa on valtava ero. Satakunnan sotilassoittokunta esiintyi killan vuosijuhlassa.
 
 
 


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016