17.5.2010

Paljon on jo tapahtunut, paljon on myös vireilläPuheenjohtaja Timo Mäki:
"Paljon on jo tapahtunut, paljon on myös vireillä"

Ensimmäistä toimintavuottaan Porin Rykmentin - Porin Prikaatin killan hallituksen puheenjohtajana toiminut Timo Mäki luonnehti killan vuosikokouksessa lauantaina 15. toukokuuta Säkylän Huovinrinteellä killan toimintaa ensin lyhyen kaavan mukaan
1) Olen erittäin tyytyväinen toimintaan.
2) Paljon on tapahtunut ja paljon on asioita vireillä.

Mäki sanoi kuluneen vuoden olleen toimintarikas 50-vuotisjuhlineen.
- Juhla oli hieno ja onnistunut. Lisäksi saimme 40-vuosihistoriikkiimme jatko-osa viimeiseltä vuosikymmeneltä. Näin olemme siinäkin tehneet velvollisuutemme jälkipolvia varten.

Hän iloitsi siitä, että Prikaatin toivomia ja arvostamia varusmiesinfotilaisuuksia on järjestetty nyt jo kaikkien alueosastojen alueella Helsinkiä lukuunottamatta: mukaan tulivat viime vuonna niin Turku kuin Porikin. Tänä vuonna näitä suosittuja ja tarpeellisia tilaisuuksia järjestetään peräti 12 kpl.
 
 
Vuosikokous kokoontui tällä kerralla Hornin hallin auditorioon Huovinrinteelle.
 
Satakunnan sotilassoittokunta esiintyi juhlassa.

Viime vuonna hallitus jakoi vastuitaan ja perustettiin muun muassa markkinointityöryhmä varainhankintaa varten. Se on kehitellyt killalle uuden logon, joka noudattelee pitkälle MPKL:n tornikuviota. Se selvittää ja päivittää myös myyntiartikkeliasiaa.
Kilta ottaa myös yhä enemmän taloudellista vastuuta Porilainen -lehdestä, joka nimettiin viime vuonna Suomen parhaaksi joukko-osastolehdeksi. Kilta on sitoutunut hankkimaan 12 000 eurolla ilmoituksia lehteen. Lisäksi kilta maksaa lehden postituskuluja vuodessa 4 000 euroa.

Uuden viestintäsuunnitelmammekin mukaan Porilainen säilyy yhä tärkeänä viestintävälineenämme, mutta myös nettisivuihin panostetaan merkittävästi: sivustot uusitaan ja jatkossa pyritään saamaan sivuille jatkuvasti tuoretta aineistoa, vaikka tarkoitus ei ole suinkaan kilpailla Porilainen -lehden kanssa, sillä kummallakin viestimellä on oma tehtävänsä. Esim. alueosastoilla on nyt hyvä mahdollisuus viestittää asioistaan nettisivuilla.

Mäki kiitteli Loimaan onnistunutta maanpuolustusviikonvaihdetta viime kesänä, kun Prikaatin alokkaat vannoivat valansa Loimaalla. Lisäksi järjestettiin seuraavana päivänä maanpuolustusjuhla.
- Tämä viikonvaihde osoitti konkreettisesti Loimaan seudun väen vahvan maanpuolustustahdon.
Myös Turun Akatemiasalissa pidettiin suuri maanpuolustusjuhla, jossa kiltalaiset ovat runsaslukuisesti mukana.
 
 
Killan lipunkantaja Kauko Anttila airueinaan Seppo Yli-Nissilä ja Seppo Solla kunniatehtävässään seppeleenlaskussa. Hetken juhlallisuutta oli lisäämässä Satakunnan sotilassoittokunta.
 
Simo Palokangas, Timo Mäki ja Eero Pyötsiä laskivat seppeleen Porilaispatsaalle ennen vuosikokousta ja vuosijuhlaa.
 
Turussa pyritään pitämään yllä vahvasti Porin Rykmentin/Porin Prikaatin muistoja yllä: niitähän riittää. Yksi sellainen on Ruissalon Porilaismetsikkö, jota täydennysistutettiin viime lokakuussa. Se on yksi konkreettinen muisto kuten Tuomaanpuistokin entisen Turun kasarmin, Rykmentin/Prikaatin tyyssijan vanhoilla elinsijoilla. Tuomaanpuistossa pidetään loppukesällä killan järjestämä konsertti, josta tehdään vuosittain jatkuva perinne.
 
 
     
Eversti Eero Pyötsiä toi juhlaan Prikaatin tervehdyksen.
Juhlapuhuja, neuvotteleva virkamies Janne Kuusela, Puolustusministeriö.
 
 
Lähiajan merkittävä asia on Salon alueosaston 50-vuotisjuhla perjantaina 11. kesäkuuta.
 
Lähinnä loimaalaisten vastuulla on Etelä-Suomen suurin maatalousnäyttely OKRA Oripäässä 8.-11. heinäkuuta. Kilta saa tilat Porin Prikaatin osastolta. Mukaan tarvitaan vapaaehtoisia esittelijöitä.

Killan vuosijäsenmaksu on edelleen 20 euroa. Ainaisjäsenmaksuksi vahvistettiin 200 euroa ja kannatusjäsenmaksuksi 50 euroa.

Killan rahastonhoitaja Eino Järvinen oli laatinut 23. kerran tilinpäätöksen, joka näyttää pientä tappiota lähinnä juhlavuoden kulujen takia. Taloustilanteemme on sinänsä vakaa.
Kiltaan liittyi viime vuonna 62 uutta jäsentä. Silti jäsenmäärä pysyi ennallaan poistuman takia. Uusien jäsenteen rekrytöintiin ja jäsenhuoltoon heti alusta alkaen kiinnitetään lisääntyvää huomiota.
 
Killan huomionosituksia: Heikki Mäki sai kiltarastin karhun kera ja Janne Kuusela killan standaarin. Timo Mäki ja Pekka Kinkku luovuttivat.

Killan valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa Simo Palokangas. Valtuuskunnan kaksi paikkaa avautui edesmenneen Gunnar Laation ja eroa pyytäneen Olli Juuselan myötä . Vuosikokous täytti yhden paikan, jolle tuli hallituksesta eroa pyytänyt Arto Arvonen.

Killan puheenjohtajana jatkaa Timo Mäki. Hallituksessa vapautui kolme paikkaa eronpyyntöjen vuoksi (Arvonen, Juha Niinikoski Porista ja Markku Ruisla Säkylästä). Hallituksen varajäsenet Seppo Yli-Nissilä (Loimaa) ja varapuheenjohtaja Eero Nurminen (Salo) valittiin varsinaisiksi jäseniksi. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Pekka Saariaho ja Osmo Suominen valittiin uudelleen. Uusiksi varajäseniksi valittiin Markku Nummijoki (Loimaa) sekä salolaiset Ismo Laaksonen ja Jarmo Niinistö.

Mäki kiitti killan sihteerinä tunnollisesti toiminutta Petri Fleminchiä, joka jäi pois viime vuodenvaihteessa. Hänen työtään jatkaa kv-henkilöstösuunnittelija Auli Pakula Porin Prikaatin henkilöstöosastolta.
 

Simo Palokangas avasi valtuuskunnan kokouksen..
 
Kiltasiskot ja –veljet osallistuivat yhteiselle lounaalle vuosijuhlan jälkeen.

Pentti Eskola ja Jorma Koivisto nimettiin kunniajäseniksi

Killan vuosikokous nimesi killan hallituksen esityksestä loimaalaiset Pentti Eskolan ja Jorma Koiviston killan kunniajäseniksi.Niin Eskola kuin Koivistokin toimivat viisi vuotta killan hallituksen puheenjohtajina.

Killan kunniapuheenjohtaja on Mauno Harju, joka johti killan hallitusta 14 vuotta. Nyt valittujen lisäksi kunniajäseniä ovat Timo Kesti ja Vilho Tervasmäki. Viime vuonna ovat edesmenneet killan kunniajäsenet Helge Hedman, Heimo Lehmus ja Toivo Lehmusvirta.
 
 

 
PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016