29.1.2010

Turun varusmiesinfo veti väkeä heti ensi kerrallaMunkitkin meinasivat loppua
Turun varusmiesinfo veti väkeä heti ensi kerralla

Turun ensimmäisellä varusmiesinfolla oli suorastaan loistava menestys; kutsuja postitettiin viitisensataa ja paikalle tuli 150 henkeä! eli Heikkilän kasarmin auditorio ahtautui hienosti väkeä. Sotilaskotisisarilla menivät laskutkin uusiksi, kun varovaisesti oli ensin varauduttu vain sataan henkeen eli munkkeja jouduttiin hommaan äkkiä lisää, kun "tupa tuli täyteen".

Heikkilän auditorio täyttyi ilahduttavasti heti ensi yrittämällä: kun saatiin hyvä alku, homma jatkuu takuuvarmasti.

Hanna-Maija Rosenberg kertoi oman poikansa asevelvollisuusajasta. Lea Dahlinin poika taas oli vasta lähdössä alokkaaksi. Kapteeni Christian Perheentupa Porin Prikaatista evästi osaltaan kuulijoita tärkissä perusasioissa.

Asialla olivat Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Varsinais-Suomen maanpuolustuspiiri, Saaristomeren Meripuolustusalue, Porin Prikaati sekä tietysti Porin Rykmentin-Porin Prikaatin kilta.

- Uskalsimme tehdä tällaisen aloitteen, kun kiltamme Loimaan ja Salon alueosastot ovat jo vuosia olleet tällä asialla menestyksekkäästi, killan puheenjohtaja Timo Mäki totesi tyytyväisyyttä uhkuen toivottaessaan runsaslukuisen yleisön tervetulleeksi.
Mäen mukaan tälläkin tilaisuudella on tarkoituksena muun muassa hälventää ennakkoon mahdollisesti tunnettavaa jännitystä sekä kertoa siitä, että asevelvollisuudesta on hyötyä myöhemmin siviilielämässäkin. Tärkeänä asian ovat myös sosiaalikuraattorin selvitykset niistä tukimahdollisuuksista, joita varusmiehenä on mahdollisuus saada.
Mäki tiivisti puheenvuoronsa iskulauseiksi, alokkaaksi lähtevän käyttäytymismalliksi joka käänteestä " tee parhaasi!" ja "ole hereillä" sekä "koeta kestää", kun sosiaaliset taidotkin ovat koetuksella. Stressiä nostavat myös fyysinen rasitus ja erilläänolo läheisistä.

- Kannustakaa ja ymmärtäkää sekä pitäkää yhteyttä varusmieheenne kotipuolesta, kapteeni Christian Perheentupa Porin Prikaatin esikunnasta sanoi omaisille.
Hän toivoi, että sitä väsynyttä' varusmiestä jaksetaan kuunnella kotona, kun hän kertoo palveluksestaan.
- Varusmiesaika on pojallenne/ tytöllenne kasvattava kokemus, josta on hyötyä hänelle loppuelämäksi. Armeijassa oppii pärjäämään isossa porukassa ja toimimaan tiimissä.
Perheentupa korosti, että asevelvollisuuden suorittaminen on tärkein todistus, jonka voi saada näin lyhyestä palvelusta. Hyvä menestys palveluksessa on asia, joka on iso plussa työnhaussa aikanaan.

Mäki kertoo palautteen olleen hyvä. Lähinnä toivottiin, että tilaisuus tiivistettäisiin parituntiseksi, kun nyt iltaa vierähti kolme tuntia aiheen parissa. Samoin toivottiin, että info järjestettäisiin jo ainakin pari viikkoa ennen palvelukseenastumista.
- Toiveet toteutuvat, järjestäjät lupaavat.

Järjestäjiä ilahdutti myös se, että yleisöstä huokui positiivinen asenne maanpuolustukseen.


PALUU
AJANKOHTAISTA© Porin prikaatin kilta ry 2016